Genieten van een tussendoortje!

Je vraagt het je vast wel eens af. Waarom oppert de ene voedingsgoeroe wel een tussendoortje en de andere niet? 

Er zijn verschillende theorieën en dat maakt het in de wereld van voeding best ingewikkeld. In mijn coaching vertrouw ik op de uitgangspunten van het Voedingscentrum als het gaat om keuzes binnen voeding (zij zijn een onafhankelijk instituut). De schijf van vijf is de richtlijn van gezonde voeding in Nederland, dit is op basis van wetenschappelijk onderzoek vastgesteld.

 

Het Voedingscentrum streeft niet naar een verplicht tussendoortje, ik ook niet maar het is wel mijn advies. Dit komt door de voordelen die het oplevert. In mijn werk als Voedingscoach wordt dit advies vaak positief bevestigd. 

 

Waarom toch streven naar een tussendoortje, ook als je heel druk bent? 

'Te druk' 

Ook op de werkvloer een veel gehoorde term. Zonde als je in dat drukke bestaan jezelf niet de tijd gunt om een kort moment van rust te pakken. 

 

De voordelen:

  • Een rust moment zorgt ervoor dat je gedurende de dag productiever bent.
  • Regelmaat zorgt ervoor dat je gedurende de dag je energie opname verdeeld waardoor je voorkomt dat je flauw wordt
  • Door ritme en regelmaat is het gemakkelijker om verleidingen te weerstaan en onbewust te snoepen (denk aan die snoepjespot)
  • Door te kiezen voor een gezond tussendoortje zorg je ervoor dat je voldoende energie opneemt en de juiste voedingsstoffen binnen krijgt (balans tussen eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen). 

 

Wat kies jij vandaag als tussendoortje? 

Fijne dag!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0