Het begint wat stil te worden

‘Het begint wat stil te worden’ en het is fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die dat ervaart.

In mijn laatste update op Instagram vroeg ik aan mijn volgers: heb je voldoende interactie met collega's of is het ook wat stil? 

Die herkenning van het feit dat ik niet de enige ben is fijn en tegelijkertijd denk ik na over een oplossing. Het liefst plan ik met iedereen een gezamenlijke werkdag.

 

Ondanks dat het soms wat stil is vliegt mijn tijd voorbij. Met de uitbreiding van FITWERKT! zou ik de werkvloer op gaan met als doel om organisaties te begeleiden naar meer fitte medewerkers ten goede van een gezonder verzuim. Inmiddels werk ik sinds januari 2020 vanuit huis. Ik mis collega’s maar tegelijkertijd weet ik nog niet of dit komt doordat ik geen collega’s heb of doordat ik niet live in contact ben met mensen. 

 

VAN LIVE COACHING NAAR DIGITAAL

Soms moet ik erom lachen, als ik alles in huis weer aan de kant schuif voor een online sessie. Ik word er steeds handiger in maar soms zakt ook de moed even in mijn schoenen. Hoe lang gaat het nog duren? Ik heb er helaas geen invloed op. 

 

ONDERNEMEN

‘Doen waar je blij van wordt’ zo begon mijn missie om mijn hart te volgen. Maar doe ik dat nu echt? Ik relativeer iedere dag, dat gaat vanzelf. Positiviteit stroomt bij mij waar het niet gaan kan en dat zorgt ervoor dat ik continue kijk waar ik wel invloed op heb. Het liefst stond ik live op de werkvloer om medewerkers met overgewicht het geluk van een gezonde balans te laten ervaren want wat is het veel waard om van binnenuit te stralen en de kracht te voelen dat je meer kan dan je zelf denkt. 

 

EN DAT GELDT NU OOK

Ook ik stelde mijzelf de vraag: waar heb ik zelf invloed op en in dit geval om mijn werksituatie gezelliger te maken. Ik maakte een paar werkafspraken en verder parkeer ik het onderwerp voor over een paar weken. Dan kijk ik opnieuw wat ik zelf kan doen om de situatie positief om te buigen.

 

KIJK WAAR JE INVLOED OP HEBT

De basis van mijn verhaal als voedingscoach: luister naar je lijf, volg je gevoel en onderneem actie. Jij bent de basis en bent de enige die invloed kan uitoefenen om jezelf beter te voelen. Zowel fysiek als mentaal, ieder mens kan zoveel meer dan je op een bepaald moment denkt. Ik ook en de kunst is om iedere uitdaging te zien als een experiment. 

 

Dagelijks coach ik ‘FITWERKT members’ naar een gezondere levensstijl. Het is zo waardevol om iemand zelf te laten ervaren hoeveel invloed je hebt op een gezond lijf. Ook al lijkt het einddoel soms ver weg, iedere dag opnieuw heb je een nieuwe kans.

Mijn advies: kijk eens wat vaker in de spiegel en luister naar je lijf. Wat vind jij lastig? Wat kun jezelf eraan doen of wat brengt het je als je hulp vraagt?

 

TERUG OP DE WERKVLOER

Op de werkvloer heb je ambassadeurs nodig om de eerste stap te zetten en het goede voorbeeld te geven. Wil jij weten hoe ik met FITWERKT! organisaties begeleid naar meer gezonde medewerkers? Klik hier voor de mogelijkheden of mail voor een vrijblijvende afspraak. Dankjewel alvast!

 

 

"FITWERKT! voor vitaliteit op de werkvloer. Samen een gezondere levensstijl" 

Onderwerpen van vorige blogs: fitte medewerker, medewerker met overgewicht, hoog ziekteverzuim, meerwaarde gezonde medewerker, gezondheidsprogramma op maat, sporten voor medewerkers, samen bewegen, investeren in vitaliteit, vitaal bedrijf, duurzaam investeren in medewerkers

Reactie schrijven

Commentaren: 0