Samen duurzaam investeren

FITWERKTNL is een duurzame investering in je medewerkers doordat het programma de medewerker begeleid naar een gedragsverandering. Door een blijvende verandering van leefstijl ervaart de medewerker meer energie en is de medewerker minder vaak of minder lang ziek. De kracht van FITWERKTNL is een persoonlijke aanpak met aandacht voor ieder individu. Een duurzame investering voor de organisatie waarbij de medewerker centraal staat: win win dus!

FITWERKTNL vitaliteitsprogramma

Het toverwoord is een gedragsverandering. Hoe we dat aanpakken?

Door ons programma op maat van 8 tot 12 weken, waarin we samen gaan werken aan vitaliteit.

Daarin komen verschillende onderwerpen aan bod waarin centraal staat ‘goed voor jezelf zorgen’. De juiste voeding is daarin essentieel. Wist je dat voeding voor 70% invloed heeft op een gezonde leefstijl? Voeding is daarom een belangrijke focus in het programma. Natuurlijk gaat vitaliteit om meer dan alleen voeding, ook de onderwerpen beweging, slaap en ontspanning komen aan bod. Het vitaliteitsprogramma van FITWERKTNL draagt bij aan het bereiken en behouden van een gezond gewicht, doordat de focus ligt op gedragsverandering. 

Voeding als basis van een gezonde leefstijl

Een uniek leefstijlprogramma voor medewerkers

Met FITWERKTNL leert de medewerker wat zijn of haar lijf nodig heeft om optimaal te functioneren en een betere balans te ervaren. Voeding heeft 70% invloed op een gezonde leefstijl en daarmee veel invloed op de mate van het energie niveau. 

90% van de deelnemers van FITWERKTNL eet voorafgaand het vitaliteitsprogramma minder voedingsstoffen dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Door eenvoudige tips en handvaten leert de medewerker zijn of haar lijf beter te voeden, met als resultaat: meer energie, fitter en in veel gevallen een gezond(er) gewicht. De thema's van het vitaliteitsprogramma zijn voeding, bewegen, slapen, rust en ontspanning. 

De kracht van voeding en mindset

Voeding geeft energie, het zorgt voor een rustmoment en het geeft ontspanning; het is daarom enorm waardevol om voeding in te zetten als basis voor een gezonde leefstijl.

Het voordeel hiervan? De medewerker voelt zich gedurende de dag fitter en sluit de dag af met voldoende energie voor een fijne avond. Dit laatste draagt bij aan een goede en gelukkige balans. Het is daarom van enorme meerwaarde om te investeren in een gezondere medewerker. FITWERKTNL leert de medewerker om gemakkelijker, slimmere keuzes te maken waarbij de nadruk ligt op wat wel kan en mag. Een medewerker leert gedurende het coachingstraject beter voor zichzelf te zorgen en maakt keuzes die goed voelen zodat de medewerker werkt aan een blijvende verandering.

Gezonde leefstijl 
Met FITWERKTNL wordt jouw team gecoacht naar een gezonde(re) leefstijl. Een waardevol cadeau voor de medewerker en voor de organisatie. Een fitte werknemer resulteert namelijk in een lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit.  

 

 

Persoonlijk leiderschap

Doordat de medewerker zijn eigen verantwoordelijkheid krijgt in de keuzes die hij maakt, wordt een haalbare en blijvende verandering gerealiseerd. We stimuleren de deelnemers van het vitaliteitsprogramma om juist normaal te blijven eten en bewust te genieten. Omdat vitaliteit niet alleen draait om voeding, krijgt de medewerker ook passend beweegadvies en inzichten voor voldoende slaap en ontspanning.