Helpt een wortel tegen de stress?
Vitaliteit · 19. april 2021
Het ergste van alles: ik had niet eens tijd om te genieten en dit is juist de basis van FITWERKT!

Het begint wat stil te worden
Ondernemen · 23. maart 2021
Die herkenning van het feit dat ik niet de enige ben is fijn en tegelijkertijd denk ik na over een oplossing. Het liefst plan ik met iedereen een gezamenlijke werkdag.

Wat hebben stress en overgewicht met elkaar gemeen?
Vitaliteit · 10. maart 2021
Als je voor een langere tijd onvoldoende ontspant heeft je lichaam meer moeite om vet te verbranden. Hierdoor heb je een verhoogde kans op vetopslag rondom je middel. Hoe kan het dat stress je verbrandingsproces vertraagd? De verbranding van vetten is een lastig proces. In de basis moet je lichaam extra hard werken om vetten om te zetten naar energie (suiker). Wanneer je veel last hebt van stress heeft dit invloed op je cortisol (ook wel stress hormoon genoemd) waardoor de verbranding ook nog...

Vitaliteit · 15. oktober 2020
Terug naar normaal? Maar wat is normaal? Meer dan de helft van de Nederlanders is momenteel te zwaar (50%!). Ook dit lijkt bijna normaal. Veel mensen die ik spreek weten dat ze te zwaar zijn maar hoe draai je het roer nou om naar een gezond gewicht? Gewicht verliezen is niet gemakkelijk en je wilt tenslotte blijven genieten.

Vitaliteit · 24. september 2020
“Ik werkte langer door voor mijn werkgever ten koste van mijzelf”.

Vitaliteit · 10. september 2020
De mensen in de organisatie zijn het kapitaal en wat is het veel waard als je team continu streeft naar het beste resultaat.

Vitaliteit · 26. mei 2020
Als je er dan ook nog eens weinig energie van krijgt dan is de dagelijkse routine nog net wat uitdagender dan dat het al was. 

20. juli 2018
Je vraagt het je vast wel eens af. Waarom oppert de ene voedingsgoeroe wel een tussendoortje en de andere niet? Er zijn verschillende theorieën en dat maakt het in de wereld van voeding best ingewikkeld. In mijn coaching vertrouw ik op de uitgangspunten van het Voedingscentrum als het gaat om keuzes binnen voeding (zij zijn een onafhankelijk instituut). De schijf van vijf is de richtlijn van gezonde voeding in Nederland, dit is op basis van wetenschappelijk onderzoek vastgesteld. Het...

12. juli 2018
75% van de Nederlandse vakantiegangers komt thuis met goede voornemens. Een gezondere levensstijl staat hoog op deze lijst.

11. januari 2018
Het stuk paprika deed me verassen en ik kan je vertellen: door bewustwording van de vele 'lege calorieën' is het gemakkelijker om gedurende de dag deze eens af te slaan, het resultaat? Je krijgt meer energie en voelt je beter. Die kilo's volgen wel, zolang het niet "en en is maar of of".