Drie stappen die bijdragen aan een gezondere organisatie
Vitaliteit · 09. september 2021
Wanneer jij verantwoordelijk bent voor de kosten van verzuim en je ziet letterlijk voor je neus dat een medewerker ongezonde keuzes maakt tja dan zou je graag wat meer invloed uitoefenen. Voor je gevoel kun je geen kant op. Lees hier 3 waardevolle stappen.

'Iedere medewerker bepaald zelf de balans tussen werk en prive', wat vind jij van deze stelling? 
Vitaliteit · 27. mei 2021
Jezelf voorop stellen dat is de kracht maar zo eenvoudig het klinkt, hoe lastig het voor veel medewerkers is. Wanneer de medewerker zijn grenzen beter leert kennen en deze kan aangeven is dat enorm waardevol voor de organisatie.

Helpt een wortel tegen de stress?
Vitaliteit · 19. april 2021
Het ergste van alles: ik had niet eens tijd om te genieten en dit is juist de basis van FITWERKT!

Het begint wat stil te worden
Ondernemen · 23. maart 2021
Die herkenning van het feit dat ik niet de enige ben is fijn en tegelijkertijd denk ik na over een oplossing. Het liefst plan ik met iedereen een gezamenlijke werkdag.

Wat hebben stress en overgewicht met elkaar gemeen?
Vitaliteit · 10. maart 2021
Als je voor een langere tijd onvoldoende ontspant heeft je lichaam meer moeite om vet te verbranden. Hierdoor heb je een verhoogde kans op vetopslag rondom je middel. Hoe kan het dat stress je verbrandingsproces vertraagd? De verbranding van vetten is een lastig proces. In de basis moet je lichaam extra hard werken om vetten om te zetten naar energie (suiker). Wanneer je veel last hebt van stress heeft dit invloed op je cortisol (ook wel stress hormoon genoemd) waardoor de verbranding ook nog...

Vitaliteit · 15. oktober 2020
Terug naar normaal? Maar wat is normaal? Meer dan de helft van de Nederlanders is momenteel te zwaar (50%!). Ook dit lijkt bijna normaal. Veel mensen die ik spreek weten dat ze te zwaar zijn maar hoe draai je het roer nou om naar een gezond gewicht? Gewicht verliezen is niet gemakkelijk en je wilt tenslotte blijven genieten.

Vitaliteit · 24. september 2020
“Ik werkte langer door voor mijn werkgever ten koste van mijzelf”.

Vitaliteit · 10. september 2020
De mensen in de organisatie zijn het kapitaal en wat is het veel waard als je team continu streeft naar het beste resultaat.

Vitaliteit · 26. mei 2020
Als je er dan ook nog eens weinig energie van krijgt dan is de dagelijkse routine nog net wat uitdagender dan dat het al was. 

20. juli 2018
Je vraagt het je vast wel eens af. Waarom oppert de ene voedingsgoeroe wel een tussendoortje en de andere niet? Er zijn verschillende theorieën en dat maakt het in de wereld van voeding best ingewikkeld. In mijn coaching vertrouw ik op de uitgangspunten van het Voedingscentrum als het gaat om keuzes binnen voeding (zij zijn een onafhankelijk instituut). De schijf van vijf is de richtlijn van gezonde voeding in Nederland, dit is op basis van wetenschappelijk onderzoek vastgesteld. Het...

Meer weergeven