Helpt een wortel tegen de stress?

In de voorbereiding naar mijn eerste live webinar was het behoorlijk aanpoten. Voorafgaand aan het ondernemerschap had ik mij voorgenomen om vooral te werken op mijn geplande werkdagen. Toen ik dat in mijn omgeving vertelde werd er lachend gereageerd. Inmiddels kan ik bevestigen dat het inderdaad uitdagend is. Wanneer je zoveel energie krijgt van het werk dat je doet, dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan. En met plezier!

 

Gezond kiezen onder druk 

Met een volle agenda kan het soms behoorlijk puzzelen zijn om alle deadlines te halen. Mijn ervaring is dat wanneer ik druk ben het moeilijker is om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Herkenbaar? Je gunt jezelf weinig tijd om achter je bureau vandaan te komen en als je dat doet dan is het vluchtig voor een verplicht toiletbezoek, een snelle lunch en misschien nog net een kop koffie of thee. 

 

Mijn cortisol was de schuld van al die chocolade

Wanneer je stress ervaart dan stijgt het stresshormoon cortisol. Dit hormoon verhoogd de eetlust naar zoete en vette producten waardoor je sneller ongezonde keuzes maakt.

Het was dus mijn cortisol die koos voor al die chocola! Het ergste van alles: ik had niet eens tijd om te genieten en dit is juist de basis van FITWERKT! Bewust genieten dan smaakt het nog beter. 

 

Betere keuze

Wanneer de verleiding voor het grijpen ligt dan is het in een hectische situatie extra moeilijk om een gezonde keuze te maken. Help jezelf door gezonde keuzes in het zicht te leggen zodat je je lichaam voed met goede voedingsstoffen in plaats van vult.  

 

Herken jij je in bovenstaande en is er in de afgelopen jaren bij jou een disbalans ontstaan óf wil je samen werken aan fittere medewerkers op de werkvloer? Bel mij vrijblijvend om te horen wat ik voor je kan betekenen: 06-12927247. Een mail sturen mag natuurlijk ook. Klik hier om mij direct vrijblijvend te benaderen. 

 

Stralende groet! 

Jildou Bakker-Tolsma 

 

FITWERKT! ook voor jou

 

"FITWERKT! voor vitaliteit op de werkvloer. Samen een gezondere levensstijl" 

Onderwerpen van vorige blogs: fitte medewerker, medewerker met overgewicht, hoog ziekteverzuim, meerwaarde gezonde medewerker, gezondheidsprogramma op maat, sporten voor medewerkers, samen bewegen, investeren in vitaliteit, vitaal bedrijf, duurzaam investeren in medewerkers

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nelly (donderdag, 02 juli 2020 22:53)

    Heel herkenbaar