Sterke vrouw

Je bent een hard werkende vrouw en hebt het perfect voor elkaar, althans dat lijkt voor de buitenwereld zo. Je hebt een goed betaalde baan, een prachtig gezin, lieve man en een groot sociaal netwerk. Je zou super blij moeten zijn maar toch voel je dat niet. 

 

Je voelt je niet fit en je zit niet lekker in je vel. Iedere dag moet je de energie uit je tenen halen en vraag je jezelf af hoe je vandaag de dag weer door komt.

Herken je dit?

  • Je wilt je al langere tijd fitter voelen. Je maakt plannen om iets te veranderen maar je houdt dit maar een paar weken vol, soms nog niet eens drie dagen. 
  • Je merkt dat je steeds vaker een kort lontje hebt. Je voelt je schuldig naar je kinderen want doordat jij niet lekker in je vel zit reageer je dat op hen af. Overigens ook naar je man.
  • Het kost je steeds meer moeite om tijd voor jezelf te maken en dat begint 's-ochtends al. Wanneer je kinderen klaar zijn om naar school te gaan pak je zelf nog snel een eierkoek voor het ontbijt en ondertussen vraag je jezelf af wat je vandaag gaat lunchen. Het is niet gelukt om boterhammen te smeren. 
  • Wanneer je in de auto stapt op weg naar je werk voel je de pijn in je schouders, je probeert het al een paar maanden te negeren want je hebt geen idee waar je de tijd vandaan moet halen om opnieuw naar de Fysiotherapeut te gaan. Bovendien heeft het de vorige keer niet geholpen; voorlopig hou je het dus maar op het slikken van paracetamol. 
  • Aan het einde van je werkdag ben je vaak moe en heb je weinig energie om nog te koken. Bij thuiskomst pak je vaak eerst wat lekkers om vervolgens iets gemakkelijks op tafel te zetten.

Wat als je blijft doorgaan?

Je weet wel wat nodig is om beter voor jezelf te zorgen maar toch lukt het je niet om fitter te worden. Je hebt zoveel leuke dingen, je bent druk en houdt van het leven. Je zal dan ook de eerste zijn die toegeeft dat ze gek is op gezelligheid en een bourgondisch leven. 

 

Maar je bent er klaar mee. Je zit niet lekker in je vel, je bent te zwaar en je wilt je weer fit voelen. 

Deze vrouwen gingen je voor:

 
"Ik heb het gevoel dat ik weer in controle ben, een nieuwe balans geeft mij energie"
Geertje, 39 jaar

"Lang gezocht naar een vorm die bij mij paste. Het programma is erg fijn doordat het in je eigen tijd is in te plannen. 

Het werkt! Ik voel me fitter, energieker en slanker!" 
Petie, 47 jaar

"Zolang je blijft doen wat je altijd deed, blijf je krijgen wat je kreeg"