''Je kunt als werkgever veel bepalen maar nog net niet wat er met de lunch wordt gegeten'.

Maar als we ons zorgen maken over overgewicht, wat is dan de oplossing? 

 

Mijn advies is om je als werkgever niet te bemoeien met wat er wordt gegeten. Uiteraard kun je de medewerker faciliteren door gezonde voeding in de kantine aan te bieden maar als de medewerker gedurende de dag geen andere keuzes maakt blijft het resultaat beperkt. Dit geldt ook voor sportfaciliteiten ten goede van beweging en ontspanning. Super waardevol maar de medewerker moet het zelf willen.

 

De mensen in de organisatie zijn het kapitaal en wat is het veel waard als je team continu streeft naar het beste resultaat. Ook dit gaat niet snel maar vraagt tijd en discipline. 

 

Dit geldt ook voor de gezondheid van je medewerkers. Om je mensen optimaal te laten functioneren is het belangrijk dat er een goede balans is tussen voeding, beweging, ontspanning en slapen. Ook wel uitgedrukt in de term VITALITEIT. Als werkgever kun je de medewerker ondersteunen op dit vlak, net als dat je ze begeleid om het beste uit zichzelf naar voren te halen op de werkvloer. 

 

Met het succesvolle programma van FITWERKT! ervaart de medewerker na 8 sessies al een positief verschil. Nieuwsgierig wat ik voor jouw team kan betekenen?

 

Bel mij vrijblijvend om te horen wat ik voor je kan betekenen: 06-12927247. 

 

Stralende groet! 

Jildou Bakker-Tolsma 

 

FITWERKT! ook voor jou

 

"FITWERKT! voor vitaliteit op de werkvloer. Samen een gezondere levensstijl" 

Onderwerpen van vorige blogs: fitte medewerker, medewerker met overgewicht, hoog ziekteverzuim, meerwaarde gezonde medewerker, gezondheidsprogramma op maat, sporten voor medewerkers, samen bewegen, investeren in vitaliteit, vitaal bedrijf, duurzaam investeren in medewerkers

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0