"Ik voelde mijn hart kloppen en dacht dit is echt niet gezond”

Ik werkte hard, vaak een uur meer dan waar ik voor betaald werd en als ik mijn werkdag afsloot stond er vaak nog een afspraak met een vriendin, collega of een andere activiteit in mijn agenda. Ik had een groot sociaal netwerk en stond voor iedereen klaar. Ik genoot van de gezelligheid maar wist ook dat het veel was. Ik ging altijd maar door.

 

De zorg voor een ander was belangrijker dan de zorg voor mijzelf. 

Maar hoe moest ik stoppen? 
Voor jezelf kiezen is toch egoïstisch?

Als ik mijn ouders zag dan zei mijn moeder standaard ‘gaat het wel goed? Je bent zo druk’. 

Ik wuifde dat weg en dacht zeur niet zo. Het valt wel mee, ik voel me goed. Maar het viel niet mee.

Daar stond ik, voor de H&M, ik voelde mijn hart hevig kloppen. Ik schrok. Ik had nog nooit eerder mijn hart zo hard voelen bonzen. Op dat moment besefte dat dit echt niet goed was, mijn lichaam zei STOP. Ik moest iets anders gaan doen.  

Ik was de enige die op de rem kon trappen

Het allerbelangrijkste wat ik toen leerde is dat jezelf de enige bent die op de rem kan trappen. Ik ben de enige die het aller beste voor mijzelf kan zorgen. 

 

Ik ging luisteren naar de signalen van mijn lichaam, niets is voor niets. Mijn kennis over voeding droeg hieraan bij want ik wist precies wat mijn lichaam nodig had en hoe ik invloed kon uitoefenen op de mate van mijn energie. Het werd een positieve spiraal want door mijzelf op één te zetten zat ik veel lekkerder in mijn vel en dat gaf weer nieuwe energie om te doen waar ik energie van krijg.

 

Ondanks de hectiek van een jong gezin, werk en sociale activiteiten, weet ik mijzelf op één te zetten. Ik heb hoogstens 2 keer per jaar hoofdpijn en ik heb al jaren geen pijn meer in mijn onderrug. Mijn gezondheid is goud waard zonder dat ik daarvoor lekkere etentjes, verjaardagen of borrels voor hoef over te slaan. Ik vind het moederschap nog steeds heel hard werken maar door goed voor mezelf te zorgen ben ik veel minder snel geïrriteerd en voel ik me fitter dan ik ooit ben geweest en dit laatste maakt het moederschap zoveel gemakkelijker. 

Ik geloof dat wanneer je fit bent, je kan doen waar je energie van krijgt. Door te doen waar je energie van krijgt, blijf je fit!

Typisch Jildou:

  • Zonder navigatie zou ik regelmatig verdwalen en nooit op de bestemming aankomen;
  • Ik ben 99% van de tijd positief (ik zie altijd mogelijkheden:)
  • Een avondje op de bank moet ik plannen want anders ga ik altijd maar door;
  • Ik ben gek op chocolade en friet en door hiervoor bewust te kiezen geniet ik er nog meer van. Vroeger zei ik patat want ik groeide op in Friesland. 
  • Mijn woord is goud waard en dat verwacht ik ook van anderen. Dit zorgt soms voor een flinke teleurstelling.

 

Mijn visie op een gezonde leefstijl

Voeding is voor mij de basis van een gezond en energiek lichaam. Daarnaast is voldoende bewegen, genoeg rust en goed slapen enorm belangrijk maar altijd 100% op alle vlakken scoren is een utopie. Ik geloof niet in ‘helemaal niet’; denk aan ongezond eten, een korte nacht of een stressvolle periode; wat mij betreft hoort dit allemaal bij het leven. 

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:

Het liefste maak ik mijn vriendinnen tijdens een vriendinnenweekend om 08:00 uur wakker want ik vind het leven veel te leuk en daarom zonde om te slapen! Ik slaap zo'n 7 tot 8 uur per dag omdat ik weet dat het goed voor me is maar verder? 

Iedere dag sta ik op met een lach, op die ene keer na wanneer ik de wekker ben vergeten te zetten. Op zo’n moment baal ik omdat ik voor mijn gevoel de dag met 1-0 achterstand begin. Door op de kleinste en ook de meest uitdagende momenten mijzelf af te vragen: waar heb ik invloed op? Weet ik iedere situatie om te zetten naar iets positiefs en dat is mijn kracht als coach. 

 FITWERKT! Ook voor jou.

Het brengt een lach op je gezicht en je wilt nooit meer anders!