In het nieuws

  • Dinsdag 16 juni: Coronakilo's, hoe kom je er vanaf? 

"Ik weet niet hoe de vlag er bij jullie bijhangt, maar mijn vrienden en ik zijn sinds de coronacrisis allemaal drie miljard kilo aangekomen – „coronakilo’s” noemen we dat. We zijn de afgelopen maanden door het thuiswerken bijkans vergroeid met onze keukenstoelen". Klik hier om verder te lezen.

 

Ruim 80% van de corona-patiënten op de IC heeft ernstig overgewicht (obesitas). Aandacht voor een betere levensstijl is juist nu extra belangrijk.

Mensen met (ernstig) overgewicht lopen een groter risico om ziek te worden omdat hun weerstand lager is. 

 

Vitaliteit staat al bij veel bedrijven hoog op de agenda. Weet jij al in hoeverre jouw organisatie kan bijdragen om jullie medewerkers te helpen?  

 

Plan een online koffie afspraak met mij in om van gedachten te wisselen.

Ziekteverzuim

Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Dat komt neer op circa 400 euro per jaar per werknemer.

De invloed van ernstig overgewicht

Het ziekteverzuim van een werknemer met ernstig overgewicht is ongeveer

5,5 %, terwijl dat bij iemand met een gezond gewicht ongeveer 2,9% is. Daarbij duurt het vaak langer voordat een werknemer met overgewicht is hersteld.

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat in de leeftijdsgroep van 30 jaar tot 65 jaar 53% overgewicht heeft (betreft matig tot ernstig overgewicht). De kosten van ziekteverzuim door medewerkers met ernstig overgewicht bedragen jaarlijks 600 miljoen euro. Dit komt door de behandeling van de gevolgen van overgewicht en obesitas, zoals een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes, galstenen, maar ook psychosociale klachten.