"100.000 plannen maar ik plofte liever op de bank met thee en chocolade"

Iedere dag had ik naast mijn werk allerlei plannen maar soms kwam er niks uit mijn handen. Aan het einde van de dag was ik moe en had ik nog maar weinig energie, soms leek het wel dat ik aan de bank zat vast geplakt. Ik wilde wel iets doen maar als ik eenmaal op die bank zat dan was dat eigenlijk best fijn. Met een kop thee en chocolade maakte ik het gezellig en ondertussen keek ik naar een leuk programma op tv. Als ik dan naar bed ging dacht ik: was dit nou mijn dag? Echt een voldaan gevoel had ik niet. 

 

Het was 2012 en in die tijd gaf mijn moeder regelmatig haar Margriet aan mij door, het tijdschrift voor vrouwen van 45+. Zelf was ik 26 jaar. Ik las de verschillende rubrieken en de verhalen van lezeressen met als thema gezondheid, persoonlijke verzorging en het leven. Eén verhaal is mij nog altijd bij gebleven. 

 

Een dame van 50 jaar, schreef: “Nu ik wat ouder ben kan ik zeggen dat ik lekker in mijn vel zit, mezelf ben en doe wat ik leuk vind”. Wát? Dacht ik. Wat zonde van al die jaren! Dit wil ik niet. 

Dit gevoel dat gun ik iedereen

Ik besloot het heft in eigen handen te nemen. Ik wil het leven leven, nu en nog heel lang!
Dit betekende dat ik goed voor mijzelf wilde blijven zorgen en nog beter leerde luisteren naar wat ik nou echt wilde (los van de mening van anderen). Inmiddels weet ik exact wat ik nodig heb om lekker in mijn vel te zitten en me fit te voelen. Het geeft me het gevoel dat ik de wereld aan kan. Iedere dag heb ik opnieuw zin in de dag!

 

Mijn missie is duidelijk: ik wil alles uit het leven halen en iedere dag doen waar ik energie van krijg. 

Als je mij kent dan:

Weet je dat ik altijd positief ben en bijna nooit stil zit. Het liefste maak ik mijn vriendinnen tijdens een vriendinnen weekend om 08:00 uur wakker want ik vind het leven veel te leuk en daarom zonde om te slapen! Ik slaap zo'n 7 tot 8 uur per dag omdat ik weet dat het goed voor me is maar verder? Het liefst ren ik als een puppy achter iedere gave nieuwe kans aan want als ik ergens heel blij van wordt dan ga ik er voor de volle 200% voor. Ik geloof er namelijk in dat ALLES mogelijk is, mits je bereid bent om er volledig voor te gaan! 

Mijn visie op een gezonde leefstijl

Voeding is voor mij de basis van een gezond en energiek lichaam. Daarnaast is het super belangrijk om te bewegen, voldoende rust te nemen en goed te slapen maar altijd 100% op alle vlakken scoren is een utopie. Ik geloof niet in ‘helemaal niet’; denk aan ongezond eten, een korte nacht of een stressvolle periode, wat mij betreft hoort dat erbij.

Typisch Jildou

Ik ben gek op chocolade en friet! Vroeger zei ik patat want ik groeide op in Friesland. Iedere dag sta ik op met een lach, op die ene keer na wanneer ik de wekker ben vergeten te zetten. Op zo’n moment baal ik omdat ik voor mijn gevoel de dag met 1-0 achterstand begin. Door op de kleinste en ook de meest uitdagende momenten mijzelf af te vragen: waar heb ik invloed op? Weet ik iedere situatie om te zetten naar iets positiefs en dat is mijn kracht als coach. Excuses veeg ik met respect van tafel en dit gaat altijd gepaard met een goudeerlijk advies want ik geloof dat juist dan verandering ontstaat.

Ben je nieuwsgierig en maak je graag kennis met mij?

Stel gerust je vraag, graag denk ik met je mee in de beste oplossing. Dat ben je meer dan waard!

Ontvang je graag tips en wil je dagelijks worden geïnspireerd? Volg FITWERKTNL online op YouTube en op Instagram

 FITWERKT! Ook voor jou.

Het brengt een lach op je gezicht en je wilt nooit meer anders!